Jeugdfonds Sport en Cultuur

Alle jongeren moeten kunnen sporten

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Meedoen = meer kansen!

Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds zijn, na jaren intensieve samenwerking achter de schermen, per 3 april samen verder gegaan als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het is onze overtuiging dat het voor kinderen en jongeren die opgroeien in armere gezinnen niet uitmaakt of zij zich kunnen uitleven tijdens voetbal, judo, drummen of streetdance. Het belangrijkste is dat ze mee kunnen doen, de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun leefwereld te vergroten. Aan deze missie en onze werkwijze verandert niets.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het doen van een aanvraag in je eigen gemeente? Ga naar ‘Zoek een fonds bij jou in de buurt’ en typ je postcode in. Op de pagina van het fonds in je eigen gemeente, vind je de spelregels en de contactgegevens van de coördinator.

Voor vragen over een aanvraag voor een kind, facturen van contributies en waardebonnen of de aanmelding als intermediair kun je ook contact opnemen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij jou in de buurt.