Acr0-gym

Samen in balans

Acrogymnastiek of ‘sportacrobatiek’ is een relatief nieuwe sport binnen de gymnastiek. Voor acro moet je sterk en lenig zijn. En….je moet het leuk vinden om samen te werken, want je sport niet alleen, maar in een team. Een team bestaat uit een sterke onderpartner(s) en een lichte bovenpartner.

De beginnelingen starten op E nivo en dat begint natuurlijk heel eenvoudig. Je buik en je benen moeten eerst heel sterk worden. Daar zijn oefeningen voor. Je doet ook aan wedstrijden mee: je leert zo hoe het is om voor een publiek een oefening te doen. Het zijn voorbereidingen op wedstrijden op een hoger nivo.

Daarna kun je opklimmen binnen de wedstrijdsport naar de hoogste nivo’s: B en A. Een nivo heet ook wel een ‘lijn’.

Hoe verder je komt, hoe meer trainingsuren de sport vereist. Je werkt met een vaste partner (duo’s) of partners (trio’s) en je laat de jury zien wat je samen kan. Het is méér dan zomaar kunstjes op muziek: het zijn ineengevlochten oefeningen van dans (choreografie), turnen en acrobatische elementen. De jury geeft een cijfer voor de moeilijkheid, voor de technische uitvoering en voor artistiek.

Nieuwsgierig geworden ? Misschien is Acro-gym wel wat voor jou! Kom eens langs voor een gratis proefles.